kattenbakkie.nl

Katten en Kittens voor dierenliefhebbers

Terug naar start

Home

Een nieuwe kat in huis

De eerste dagen en nachten met je kat. Je nieuwe kat snel aan huis laten wennen.

En?... deze nieuwe thuis? Een beetje stress, het is normaal. Je kat moet zijn nieuwe omgeving nog ontdekken. Om hem zo snel mogelijk te wennen, een goed idee.

//www.youtube.com/embed/6d1F4nJIHXk

Kattenbak, eten en drinken in één kamer

Beperk is zijn levensruimte tot één kamer. Plaats er een kattenbak, eten en drinken. Let goed op om deze elementen te scheiden. De kat zal niet waarderen om te eten dicht bij de plaats waar hij zijn behoefte moet doen.

Laat hem gerust op ontdekking gaan in zijn nieuwe wereld. Hij begint zijn geur achter te laten. Hij snuift en wrijft zich met stoten, daarna komt hij dichtbij je. Alleen op dat moment zal er een interactie ontwikkelen tussen jullie, strelen en speel met hem.

Als hij zich op gemak voelt in de eerste kamer breid zijn levensruimte uit naar andere plaatsen van het huis. Vergeet niet de ramen en deuren te sluiten, gedurende minstens twee á drie weken, zodat de kat begrijpt dat zijn thuis, hier is. Daar waar hij eten en liefde krijgt.

Nieuwe kat slechte gewoontes afleren

Geen slechte gewoonte, verbeter hem regelmatig al in begin. Handel standvastig en zonder blabla.

Jaag hem onmiddellijk weg van ongewenste plaatsen. Verhef je stem en vergeet niet zijn goed gedrag te belonen door hem een kattenkoekie te geven, of door hem aandacht te geven.

En deze beroemde uithalen waar elke sofa bang voor is, ook daar mogen de slechte gewoontes zich niet voordoen. Krabben is een perfect natuurlijke reflex voor uw kat, dat onderhoud zijn nagels. Hij profiteert er ook van om nog eens zijn geur achter te laten. Als je hem niet verbeterd, zal hij constant terugkomen waar hij niet mag.

Gebruik een speciale spray of bedek deze plaatsen met glanspapier, hij haat dat.

Daar in tegen waar hij dol op is, een krabpaal of krabmeubel. Om hem te doen wennen, druk zijn poten langzaam om de paal terwijl die een krabbeweging nadoet. Het geurteken zal dan worden afgezet en er zijn minder risico's dat je kat de vrije loop geeft aan zijn zin en je lievelingsstoel kapot te maken.Vrouwen op Internationale katten tentoonstellingKat speelt piano muziek begeleid met klassiek orkestSphynx kattenras zijn haarloze kattenPoes met klein kippen kuiken op bedKat controleren op vlooienEcht speelhuis voor kattenEen nieuwe kat in huisVlooien parasiet besmetting bij kat bestrijdenHet implanteren van microchip bij een kat