kattenbakkie.nl

Katten en Kittens voor dierenliefhebbers

Terug naar start

Home

Katten ziektes en aandoeningen

Ziektes en aandoeningen

Informatie over ziektes en aandoeningen bij huiskatten.

Er bestaan diverse kattenziektes. Kattenziekten zijn vaak niet te vergelijken met ziekten van andere dieren. Wanneer je kat ziek is dan wil je graag weten wat je moet doen. Sommige ziektes zijn zelf goed te behandelen met behulp van eventuele medicijnen en middelen.

De informatie over ziektes en aandoeningen zijn geen garantie voor het stellen van correcte diagnose. Bij een kat die zich anders gedraagd of pijn lijkt te hebben kan je het beste de dierenarts raadplegen.

Vaak word een bezoek aan dierenarts uitgesteld vanwege hoge ziektekosten. Het is verstandig om optijd je te verdiepen in een kattenverzekeringen. Ook jouw kat kan een ongeluk krijgen of ernstig ziek worden. De diergeneeskunde in Nederland is gelukkig op een hoog niveau.


Niesziekte bacterie virus
Link: Niesziekte is een bacterie virus

Niesziekte is een infectieziekte door bacterie virus die lijkt op ernstige verkoudheid. De kat kan veel niezen en een loopneus met vieze vochtige ogen krijgen.

Kattenziekte parvovirus besmetting
Link: Kattenziekte virusinfectie parvovirus

Kattenziekte is een besmettelijk, dodelijk infectievirus. Kittens zijn zeer vatbaar voor het parvovirus. Panleucopenie zorgt voor tekort aan witte bloedcellen.

Dementie bij katten
Link: Katten dementie - Cholodin remt het dementieproces

Dementie komt ook voor bij katten. Het medicijn Cholodin remt het dementieproces. Als een kat dement is, hoeft dat nog niet het einde te betekenen.

Katten oormijt voorkomen en infectie behandelen
Link: Katten oormijt voorkomen en infectie behandelen

Oormijten zijn kleine diertjes die leven aan oppervlakte van uitwendig gehoorgang. De mijten vermenigvuldigen snel en kunnen infectie aan oren veroorzaken.


Vaccineren tegen ziektes en aandoeningen

Vaccinatie zorgt ervoor dat de kat minder snel ziek raakt of vatbaar is. Door het regelmatig vaccineren wordt een bescherming op populatieniveau bereikt waardoor infecties zich nauwelijks kunnen verspreiden.