kattenbakkie.nl

Katten en Kittens voor dierenliefhebbers

Terug naar start

Home

Katten artikelen

Katten artikelen

Voor degene die opzoek zijn naar informatie over katten zijn er een aantal artikelen geschreven en online geplaatst op kattenbakkie. De redactionele artikelen zijn bedoeld om een bredere kijk te krijgen over een bepaald onderwerp. Alle artikelen die hieronder staan gaan over huiskatten en katachtige.

Mocht je zelf een goed artikel hebben geschreven en wil je dit online op kattenbakkie plaatsen, neem dan contact met ons op.


Giftige planten voor katten
Link: Giftige planten voor katten

Er zijn giftige planten voor katten. Plantensoorten waarvan wij weten dat deze gevaar opleveren. Vermijd aankoop van kamerplanten en voor tuin die giftig zijn.

Spelen met kat in huis
Link: Spelen met de kat in huis

Spelen met kat in huis is vooral bij binnenkatten belangrijk. Een kat die vaak binnen is heeft behoefte aan spelen om hun energie kwijt te raken.

Kattenbrokken of blikvoer
Link: Kattenbrokken of blikvoer voeren

De kat is een vleeseter. Het hoofdvoer bestaat uit droogvoer met als traktatie natvoer. Blikvoer bevat vlees met veel vocht en weinig voedingsstoffen.

Zindelijkheid bij katten en kittens
Link: Zindelijkheid problemen

De meest voorkomende zindelijkheidsproblemen komen door stress. Kittens leren vanzelf vroegtijdig zindelijkheid aan van de moederpoes.

Bange of schuwe kat veilig thuisgevoel geven
Link: Bange of schuwe kat

Een kat kan bang of schuw zijn. Laat een angstige kat nooit naarbuiten gaan. Het beste is om de bange of schuwe huiskat geen aandacht te geven.