kattenbakkie.nl

Katten en Kittens voor dierenliefhebbers

Terug naar start

Home

Wat denkt mijn kat

Auteur: Gwen Bailey
Co-auteur: Trevor Davies
Uitgeverij: Tirion
Uitgave: 1ste druk
Uitgave datum: Oktober 2008

ISBN10: 9052107335
ISBN13: 9789052107332

Wat denkt mijn kat

Leer het gedrag van uw lievelingsdier beter begrijpen. Deze succestitel is geschreven door erkende specialisten.

Wie wilt niet zijn kat beter leren te begrijpen. Met dit handige boekje leer je het gedrag van de kat beter te begrijpen. Het boek is geschreven door een dierengedragsdeskundige. Het geeft ons meer inzicht in de viervoeter.

Aan de hand van de kat zijn lichaamstaal en die signalen juist te interpreteren weet je precies wat die je probeert te vertellen. Leer eenvoudig wat de kat denkt.

Begrijp de kat beter

De meeste kattenbezitters begrijpen wat de kat wil. Als de kat een tijdje voor een gesloten deur zit te staren dan begrijpt men dat die het graag open wilt hebben. Zodra de deur open is betreed hij de ruimte daar achter, met dank aan zijn baasje.

Er zijn echter ook veel communicatieve houdingen en gedragingen die voor ons een stuk minder duidelijk zijn. De kat probeert vergeefs het je duidelijk te maken, wat nu? Voor katten zijn de gedragingen standaard houdingen en aanwijzingen die vanzelf spreken. Het is de manier waarmee de kat communiceert met de mens. Met zijn gebaren probeert de kat je iets te vertellen.

Wanneer je weet wat de kat denkt dan kan je daar gehoor aangeven. Maar wat denkt mijn kat precies? Voor een goede samenleving van mens en kat is het nuttig om te weten wat het dier wilt of bedoelt met zijn gedragingen.

In dit boek wordt duidelijk gemaakt waarom een kat kopjes geeft. De kat in de boom klimt. De oren rechtop en de oorschelpen naar achteren zijn gedraaid. Altijd op schoot zit bij iemand die niet van katten houden.

Lichaamstaal en gedrag

Katten maken vrijwel alleen gebruik van lichaamstaal om te communiceren. Als je hier op let, zult je beter in staat zijn om te begrijpen hoe de huiskat zich voelt.

Ieder hoofdstuk in dit boek begint met de openingszin "Wist u dat?". Met daarop volgend een leerzaam en sterk onderbouwende uitleg.

Het boek maakt gebruik van foto's om de lichaamstaal en het gedrag te verduidelijken, met veel kleurenfoto's. De foto's zijn gemaakt door een bekende dierengedragskundige. Alles is makkelijk terug te vinden door een duidelijk register.


Dit boek is geschikt voor alle kattenbezitters vanaf 13 jaar. Rijk geïllustreerd, Inspirerend, Praktisch en heldere uitleg. Door de beknopte heldere teksten is het ook geschikt voor mensen die niet veel lezen.


Boek bestellen


Katten boek:
Wat denkt mijn kat

Auteur: Gwen Bailey
Co-auteur: Trevor Davies

Uitgeverij: Tirion
Uitgave: 1ste druk
Uitgave datum: Oktober 2008


Taal: Nederlands
Fysieke vorm: Hardcover
Soort: Met illustraties
Aantal pagina's: 96

Hoogte: 240 mm
Breedte: 168 mm
Dikte: 15 mm
Gewicht: 400,00 gram

ISBN10: 9052107335
ISBN13: 9789052107332