kattenbakkie.nl

Katten en Kittens voor dierenliefhebbers

Terug naar start

Home

De Siamees is een verzamelwerk over Siamese rassen

Co-auteur: Anneke Tasseron
Uitgeverij: Welzo Media Prod. Bv
Uitgave: 1ste druk
Uitgave datum: Maart 2005

ISBN10: 9058212505
ISBN13: 9789058212504

De Siamees

Een verzamelwerk over de siamees.

​De siamees komt oorspronkelijk uit Siam, het huidige Thailand. Al in de 14e eeuw was de siamees in Thailand aanwezig. In de 19e eeuw kwamen de Siamese katten in West-Europa en Amerika terecht. Uit de siamees zijn verschillende rassen ontstaan. Alle rassen die afgeleid zijn van de siamees worden in dit boek besproken. Op basis van deze informatie kun je een Siamees, Balinees of een andere Oosters kort- of langhaar aanschaffen en verantwoord houden.

Informatie Siamese katten

Siamezen zijn zeer sociaal, gericht op mensen. Goed met kinderen en andere huisdieren. Zijn uiterst spraakzaam. Volgen het baasje graag overal in de hoop dat deze zich met hem bezighoudt. Ze worden wit geboren. De points verschijnen vanaf de vijfde dag. De koudere zones verkrijgen dan donkere kleuren in de vacht. De definitieve kleur wordt rond 12-15 maanden bereikt. De ghostmarkings moeten bij volwassen dier volledig verdwenen zijn.

Boek inhoud de Siamees

Globaal wordt in het boek ingegaan over de geschiedenis en de ras standaard van siamezen. De geschiedenis is een boeiend verhaal. De aanschaf, voeding en dagelijkse verzorging komt essentiële aan de orde. Er wordt ingegaan op de taal van de kat om de kattentaal beter te begrijpen. De spraakzame siamezen hebben een uitgebreid vocabulaire waarover meer in het hoofdstuk kattentaal te lezen is.

Er staan hoofdstukken in over de voortplanting, voor degene die geïnteresseerd zijn in het fokken. Informatie over gezondheid en ziekte die voorkomen bij de kat en specifiek voor dit kattenras. Tips over de aanschaf, voeding en dagelijkse verzorging.

Het boek is duidelijk geschreven met voldoende basiskennis voor aspirant liefhebber. De siamees is een verzamelwerk met prachtige kattenfoto's. Het is rijk geïllustreerd en biedt een scala van foto's van de verschillende afgeleide kattenrassen.

Een goed boek gericht op Siamese rassen, mooi geïllustreerd en inhoudelijk. Diepgaand en makkelijk te lezen. Prima als naslagwerk, bevat inhoudelijk veel nuttige informatie. Bondige informatie over de siamees en aanverwante. Beschrijving van de typische raskenmerken en vachtkleuren van alle genoemde rassen: Balinees, Oosters korthaar, Foreign White en Thai.

Het boek is samengesteld met medewerking van dierenarts, fokkers en diverse andere katten deskundigen.


Boek bestellen


Katten boek:
De Siamees is een verzamelwerk over Siamese rassen

Co-auteur: Anneke Tasseron

Uitgeverij: Welzo Media Prod. Bv
Uitgave: 1ste druk
Uitgave datum: Maart 2005


Taal: Nederlands
Fysieke vorm: Paperback
Soort: Met illustraties
Aantal pagina's: 64

Hoogte: 211
Breedte: 133
Dikte: 6
Gewicht: 144,00 gram

ISBN10: 9058212505
ISBN13: 9789058212504