kattenbakkie.nl

Katten en Kittens voor dierenliefhebbers

Terug naar start

Home

Kat eet kattenbrokken

Een kat is kieskeurig wat het eten betreft. Hij is een fijnproever

De kat is een fijnproever. Kieskeurig wat hij voorgeschoteld krijgt. Als het aan de kat ligt, laat hij iets wat niet lekker is staan. Maar als hij honger krijgt dan zal die het wel eten.

Hij springt niet op het eten af zoals alle andere dieren. Een kat eet graag kleine porties op, of snuift graag in het bakkie, en dan loopt de kat weer weg. Het lijkt alsof de kat niet graag eet wat je hem geeft. Je probeert hem dan vaak met verschillende gerechten te verwennen, dit is niet nodig. Als de kat echt honger heeft, zal die wel eten.

Hij heeft het liefst gevarieerde maaltijden en zal het fijn vinden om af te wisselen met brokken en natte voeding. De natte voeding bestaat in vele smaken, kleuren en vormen. Als er keuze is, word de kat kieskeurig! Je moet beslissen hoe je daarmee omgaat. Elke dag geven wat hij het liefst eet, of alleen als hij beloond mag worden.

Tegenwoordig is het mogelijk dankzij de hersluitbare verpakkingen of aluminium blikjes, om één enkel portie natte voeding te geven. Zo blijft geen volledig blik in de koelkast staan en zal het weinig tot geen geur afstaan. Door het goed af te sluiten kan het in koelkast bewaard worden, maar niet telang.

Is droge voeding effectief tegen tandsteen? - Sommige onderzoeken tonen aan dat wilde katten evenveel tandsteen hebben dan huiskatten. Wees dus voorzichtig en geef de kat ook wat droge voeding, de keuze is oneindig. Profiteer ervan om gevarieerd voedsel te kiezen.

Je kan ook voor de kat koken. Maar maaltijdresten kunnen niet genoeg voedingstoffen bevatten, die nodig zijn voor zijn gezondheid. Een kat is geen hond, nog minder een mens, ze zijn leuk. Daarom is goede voeding voor de kat belangrijk.