kattenbakkie.nl

Katten en Kittens voor dierenliefhebbers

Terug naar start

Home

Leopardus guttulus wilde katsoort ontdekt

Wetenschappers hebben nieuwe katsoort ontdekt in zuiden van Brazilië. De wilde katten uit noordoosten van Brazilië blijken anders te zijn dan die van het zuiden.

Er is een nieuwe katsoort ontdekt. De wetenschappers hebben in het zuiden van Brazilië een wilde kat ontdekt. De wilde kat is bijna even groot als de huiskat. De wilde kat heeft de naam Leopardus guttulus gekregen.

Er wordt meteen een misverstandje rechtgezet. Wetenschappers dachten altijd dat wilde katten die in noordoosten van Brazilië leefden tot hetzelfde soort behoren als die in het zuiden. Nader onderzoek blijkt dat deze totaal verschillend zijn. Het is daarom beter om deze wilde katten per gebied scheidend te houden. Daarom krijgen de wilde katten in het zuiden van Brazilië de nieuwe naam Leopardus guttulus en die van noordoosten Leopardus tigrinus.

Beide kattensoorten worden bedreigd. Onderzoekers zouden dan ook graag op kort termijn een onderzoek willen instellen om extra informatie over de katten te verzamelen. Deze informatie kan dan gebruikt worden en bijdragen aan een effectieve maatregel om de bedreigde kattensoorten te laten blijven bestaan.

28 Nov. 2013