kattenbakkie.nl

Katten en Kittens voor dierenliefhebbers

Terug naar start

Home

Kattenbak

Je kat manieren bijbrengen

Mensen denken dat een kat niet gehoorzaam is, maar ze luisteren ook wel als je zijn of haar naam roep. Een kat heeft wel een eigen karakter. Je moet hem of haar tijdens het eten altijd met zijn naam roepen. Beloon hem bij goed gedrag met bijvoorbeeld gistsnoepjes.

Gehoorzaamheid huisregels - In het begin ook een standje geven als die wat stouts doet, bijvoorbeeld op tafel of aanrecht springen, aan de stoelen krabben, gordijnen klimmen. Daar kan je een krappaal of andere speeltjes voor aanschaffen.

Bescherm je kamerplanten - Als je mooie kamerplant heb en je kat dat een leuk speeltje vind, kan je de bladeren insmeren met tabasco. Tabasco geeft een vieze smaak aan het blad. Let op, er zijn ook giftige planten voor in de kamer of tuin. Je kan ook speciaal kattengras kopen.

Kattenbakken - Als je een kattenbak aanschaft zet dan je kat er gelijk in. Dan weet hij dat deze voor hem is. Je moet de bak niet te ver van zijn slaapmand zetten. Kittens leren de zindelijkheid door de moederpoes. Bij een jonge kat moet je leren zijn behoefte op de kattentoilet te doen. Zet het katje diverse keren op zijn toilet, dit moet je blijven herhalen. Een oudere kat moet je ook de plek leren te gebruiken. Houdt de vieze bak zoveel mogelijk schoon, een ruikende poepbak vind de kat en mens niet leuk.

Hoeverre de kattenbak stinkt heeft mede te maken met wat het dier gevoerd wordt. Eten is het belangrijkste, van blikvoer stinkt de ontlasting meer. Het kan aanzienlijk minder ruiken met Royal canin of Science hills voer.