kattenbakkie.nl

Katten en Kittens voor dierenliefhebbers

Terug naar start

Home

Cyperse kat spoorloos verdwenen

Cyperse kat na tien jaar teruggevonden

De Cyperse kat uit Utrecht is na 10 jaar teruggevonden. Het beestje was spoorloos verdwenen. Ze hield zich op bij een vestiging van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De eigenaar kan haar niet terugnemen, ze is inmiddels allergisch voor katten.

Doris, een kat die 10 jaar uit het oog verdween is teruggevonden. De Cyperse kat had 10 jaar geleden het asiel verlaten. De eigenaar heeft 3 dagen onderdak kunnen bieden. Ze wilde niet terug het huis in en vangen lukte niet. Opeens was het beestje helemaal spoorloos verdwenen. Het baasje zocht kort daarna naar twee nieuwe katten waarna Doris al snel werd vergeten.

Doris is terug gevonden, de viervoeter hield zich op bij vestiging van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De kat werd daar regelmatig gevoerd door studenten en vonden het zielig. Bea Keijzer van het Huisdieren Meldpunt Utrecht heeft de zwerfkat opgehaald. Lokken lukte niet goed, tot Keijzer een blikje sardientjes opentrok. Die vond ze wel lekker. De kat is elektronisch gechipt, terug in asiel werd kort daarna de kattenchip uitgelezen. Het bleek dat de poes al eerder in het asiel was geweest en stond netjes geregistreerd.

De vrouw die Doris drie dagen in huis had gehouden wil het dier nu niet meer terug. De vrouw is inmiddels allergisch voor katten en een echte band heeft ze nooit met het dier in drie dagen kunnen opbouwen. Het asiel gaat Doris, de Cyperse kat proberen te herplaatsen.

29 Nov. 2013